Ga terug
+ servings
Knapperige kaneelkoekjes
Recept afdrukken
4 van 4 stemmen

Knapperige kaneelkoekjes

Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 170 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 gr ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
  • 200 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-aroma
  • 1 el kaneelpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175ºC en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Kneed (of klop als je de keukenmachine gebruikt) de boter met 150 gr kristalsuiker zacht.
  • Voeg hier vervolgens het ei en de vanille-aroma aan toe en roer het geheel even goed door.
  • Doe dan de droge ingrediënten, de bloem, bakpoeder en het zout, in de kom en kneed het geheel nu tot een zacht koekdeeg.
  • Roer het kaneelpoeder door de rest van de suiker.
  • Vorm kleine bolletjes, ter grootte van een 2 euro munt, van het koekdeeg en rol deze door de kristalsuiker. Leg de koekjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat.
  • Bak de kaneelkoekjes in het midden van de oven in 15-18 minuten gaar of tot de randjes bruin kleuren.
  • Laat de kaneelkoekjes volledig afkoelen voordat je ze serveert. Bewaar ze luchtdicht buiten de koelkast.