Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
3.77 van 17 stemmen

Warme partysnack: Flammkuchen TUC

Wedden dat de schaal met deze Flammkuchen TUC hapjes in no-time leeg is op een feestje? Bite size Flammkuchen op een klassiek crackertje. Beter wordt het niet.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: borrelhapje
Keuken: Hollands
Trefwoord: borrelhapje, flammkuchen, partysnack, TUC
Porties: 20 stuks

Equipment

  • Koekenpan
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 20 stuks TUC Bacon of TUC Cheese
  • 50 gr crème fraiche
  • 125 gr spekblokjes
  • 1/2 witte ui in halve ringen
  • 30 gr geraspte mozzarella
  • gedroogde of verse bieslook

Instructies

  • Verwarm de grillstand van de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Bak de spekjes en de halve uiringen in een droge koekenpan tot de spekjes knapperig zijn en de ui zacht.
  • Laat de gebakken spekjes en de ui goed uitlekken op een vel keukenrol.
  • Smeer de bovenkanten van de TUC in met crème fraîche en verdeel hier de spekjes en ui overheen. Strooi vervolgens de geraspte mozzarella over de TUC.
  • Verdeel de TUC over de bakplaat en schuif deze 1 - 2 minuten onder de hete grill tot de kaas gesmolten is.
  • Garneer de Flammkuchen TUC met bieslook en serveer ze direct.