Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
5 van 4 stemmen

Pittig tomatenstoofpotje met kip en aardappel

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 grote rode ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geraspt
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 2 tl scherp paprikapoeder
  • 1 kippenbouillonblokje verkruimeld
  • 100 ml water
  • 3 el honing
  • 2 tl sambal
  • zout
  • 650 gram stoomaardappelen mix
  • 380 gram kipdijfilet
  • verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Doe de tomatenblokjes in een kom en voeg de rode ui, de knoflook, gerookt paprikapoeder, scherp paprikapoeder, het bouillonblokje, water, honing, sambal en een beetje zout eraan toe. Roer goed door elkaar.
  • Doe nu de aardappelen in de slowcooker en giet de helft van de marinadesaus er overheen. Leg de kip bovenop de aardappelen en giet de tweede helft van de marinadesaus er overheen.
  • Zet de slowcooker aan op 'low' en laat voor ongeveer 8 uur garen.
  • Wanneer het klaar is kun je de aardappelen eruit scheppen en de kip nog even uit elkaar trekken met twee vorken. Serveer met een beetje verse peterselie.