Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Snijd de kipfilets doormidden op zo'n manier dat je vier plattere kipfilets krijgt en schep de Parmezaanse kaas door het paneermeel.
Wentel de kipfilets door de bloem, vervolgens door de eieren en tot slot door het paneer-parmezaanmengsel. Leg de gepaneerde kipfilets op de bakplaat.
Bak de kipfilets in het midden van de oven in 15 minuten lichtbruin en krokant.
Halveer de ciabatta en smeer de binnenkant in met olijfolie. Bak het brood de laatste 5 minuten met de kip in de oven mee zodat het wat krokanter kan worden.
Verwarm de grill van de oven naar 250°C zodra de kip en het brood uit de oven komen.
Verdeel de krokante kipfilets over de onderste helft van het brood en schep hier de gezeefde tomaten overheen. Verdeel de plakken mozzarella over de kip.
Leg het brood terug op de bakplaat en grill het geheel nog even kort tot de mozzarella is gesmolten. Bij mij duurde dit slechts 1 minuut, dus houd het brood goed in de gaten om ervoor te zorgen dat het niet verbrandt!
Strooi de verse basilicum over de gesmolten mozzarella, dek af met de bovenste helft van de ciabatta en serveer de Kip-Parmezaan sandwich direct.