Ga terug
+ servings
Buffalo chicken loempiaatjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Buffalo chicken loempiaatjes met mais

Porties: 15 stuks

Ingrediënten

Voor de loempia's:

  • 15 loempiavellen
  • 400 gr kipfilet
  • 150 gr mais - uit blik, uitgelekt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 100 gr Cheddar - geraspt
  • 75 ml Franks Hot Sauce
  • 50 gr naturel roomkaas

Voor de blue cheese dip:

  • 50 gr blauwe kaas - bijv. Castello Blue
  • 50 ml karnemelk
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl kristalsuiker
  • 1 el verse bieslook - fijngehakt

Instructies

  • Laat de loempiavellen op tijd uit de vriezer ontdooien. Haal ze uit de verpakking en bewaar ze op een bord, afgedekt met een vochtige theedoek.
  • Breng een pan met water aan de kook en leg hier de kipfilets in. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en kook de kipfilets in 20 minuten gaar.
  • Roer ondertussen alle andere ingrediënten voor de loempia's door elkaar.
  • Pluk de kip met behulp van twee vorken uit elkaar en schep deze door de andere ingrediënten voor de loempiavulling. Laat de buffalo chicken loempiavulling volledig afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Leg een loempiavel met de punt naar je toe. Schep een flinke lepel van de loempiavulling iets onder de helft van het vel.
  • Vouw de onderste punt over de loempiavulling en rol twee keer op. Vouw vervolgens beide zijkanten over het midden en rol de loempia verder op. Plak het laatste puntje van het loempiavel met een beetje water vast. Zie de video voor instructies.
  • Verdeel de buffalo chicken loempiaatjes over de bakplaat en smeer ze in met zonnebloemolie.
  • Bak de loempia's in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en krokant.
  • Maak de blue cheese dip door alle ingrediënten in een hakmolentje of foodprocessor te vermalen tot een gladde saus.
  • Serveer de buffalo chicken loempiaatjes en de blue cheese dip direct.