Ga terug
+ servings
Oreo oliebollen
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Fastfood Friday: Oreo oliebollen

Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 500 ml volle melk
  • 1 zakje instant gist - 7 gr
  • 2 eieren
  • 1 el kristalsuiker
  • snuf zout
  • 1 rol Oreo's - in grove stukken

Instructies

  • Doe de bloem samen met het zout in een kom en roer dit even goed door.
  • Roer de gist door de melk en schenk het geheel bij de droge ingrediënten. Voeg ook de eieren toe en klop het geheel tot een egaal beslag.
  • Voeg op het laatste moment de Oreo's toe en spatel deze door het oliebollenbeslag.
  • Dek de kom af en laat het beslag 1 uur op kamertemperatuur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Verwarm een frituurpan of zonnebloemolie in een wokpan naar 190°C.
  • Schep met een ijslepel steeds een schep van het oliebollenbeslag uit de kom en laat dit in de hete olie vallen. Frituur de oliebollen 7-10 minuten in de hete olie tot ze van de buitenkant bruin en knapperig zijn en van binnen gaar.
  • Laat de oliebollen uitlekken op een vel keukenrol en serveer ze direct of vries ze na afkoelen in.