Meng de olijfolie met de komijn, knoflookpoeder, tijm en peper en giet dit over de stukken kipdijfilet. Roer even goed door zodat alle stukken kip voorzien zijn van een laagje marinade. Laat een half uurtje intrekken.
Zet de contactgril aan om op te warmen en rijg ondertussen de stukken kip op de spiesen. Ongeveer vier flinke stukken per spies.
Grill de spiesen totdat ze bijna gaar zijn en haal ze dan onder de grill vandaan. Smeer ze in met een laagje vijgenbalsamico en omwikkel ze met repen spek. Per spies heb je zo'n 4-5 reepjes spek nodig. Je kunt ze helemaal inpakken, maar je kunt ook alleen het bovenste gedeelte doen zodat je nog wat van de kip ziet.
Leg de spiesen opnieuw onder de grill en grill totdat het spek een mooie gebakken kleur heeft. Ondertussen rooster je in een droge koekenpan de walnoten. Wanneer de walnoten geroosterd doe je ze in de foodprocessor en maal je ze in een paar seconden tot kruim.
Haal de spiesen onder de grill vandaan en leg ze op een plank of bord. Smeer op iedere spies nog een beetje balsamico en strooi er een beetje van het walnotenkruim over. Serveer direct.