Ga terug
–+ servings
Zelfgemaakt kaneelijs
Recept afdrukken
3.89 van 18 stemmen

Zelfgemaakt kaneelijs

Porties: 1 liter

Ingrediënten

  • 250 ml volle melk
  • 1 kaneelstokje
  • 3 eidooiers
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 gr kristalsuiker
  • 500 ml slagroom

Instructies

  • Doe de volle melk en het kaneelstokje in een steelpannetje en verwarm dit op de kookplaat. De melk mag goed warm worden maar niet koken.
  • Klop ondertussen de eidooiers met de kristalsuiker en het kaneelpoeder op.
  • Verwijder het kaneelstokje uit de warme melk en schenk een deel van de warme melk al kloppend bij de eidooiers.
  • Schenk vervolgens alles weer terug in de pan, breng aan de kook en laat het geheel al kloppend indikken. Schenk terwijl je blijft kloppen de slagroom in de pan.
  • Schenk het ijsmengsel in een kom en zet de kom in de koelkast. Laat het ijsbeslag afkoelen tot 10 graden Celcius.
  • Schenk het ijsbeslag in de ijsmachine en laat de machine 20-30 minuten draaien tot het beslag ijs is geworden. Zet het ijs nog minimaal 2 uur in de vriezer zodat het hard kan worden.