Ga terug
+ servings
Cheesecake-ijstaart
Recept afdrukken
2.75 van 12 stemmen

Cheesecake-ijstaart

Porties: 1 taart (26cm)

Ingrediënten

  • 200 gr Digestives
  • 50 gr boter of margarine
  • 900 ml van jouw favoriete ijs *
  • 500 ml slagroom
  • 1 blik gecondenseerde melk - 400 ml
  • rasp van 1 citroen

Instructies

  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
  • Smelt de boter en vermaal de Digestives. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter en schep dit vervolgens in de springvorm.
  • Druk de cheesecakebodem goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Laat het ijs iets zacht worden en verspreid dit vervolgens onder de koekbodem in de springvorm. Dit gaat het makkelijkst als je het ijs iets zachter laat worden. De taart gaat de vriezer weer in, dus zacht ijs gebruiken is prima!
  • Klop de slagroom, gecondenseerde melk en het citroenrasp tot een egaal beslag en schenk dit over het ijs in de springvorm.
  • Zet de cheesecake-ijstaart een paar uur in de vriezer om op te laten stijven. Haal de taart 15 min voor het aansnijden uit de vriezer om hem iets zachter te laten worden.

Notities

*Voor dit recept gebruikte ik de smaak Bosbessen Cheesecake van Hertog.