Ga terug
+ servings
Ovenschotel met sperziebonen en champignons
Recept afdrukken
4.50 van 18 stemmen

Ovenschotel met sperziebonen en champignons (green bean casserole)

Porties: 4 personen (bijgerecht)

Ingrediënten

  • 500 gr sperziebonen
  • 1 ui - in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 250 gr kastanjechampignons - in plakjes
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 500 ml volle melk
  • snuf nootmuskaat
  • peper en zout
  • 1 hand gebakken uitjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal van ongeveer 25x20 cm in.
  • Kook de sperziebonen 5 minuten voor en giet ze goed af.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui aan. Bak vervolgens de champignons mee tot ze zacht zijn geworden.
  • Schep de sperziebonen en het champignon-uimengsel in de ovenschaal.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem zo'n 2 minuten mee terwijl je goed blijft roeren.
  • Doe de melk, nootmuskaat, peper en zout in de pan en breng de saus al roerend aan de kook. Kook de roomsaus een paar minuten tot hij mooi ingedikt is.
  • Schenk de bechamel over de groenten in de ovenschaal en bak de ovenschotel 30 minuten in het midden van de oven.
  • Strooi de laatste 5 minuten van de baktijd de gebakken uitjes over de ovenschotel.