Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Stroopwafeltruffels met Witte Chocolade

Porties: 14 stuks§

Ingrediënten

  • 12 stroopwafels
  • 40 gram mascarpone
  • 300 gram witte chocolade
  • 100 gram melkchocolade

Instructies

  • Maal de stroopwafels fijn in een foodprocessor. Ondertussen smelt je de chocolade's au bain marie.
  • Kneed met je handen de mascarpone door de koekkruimels heen totdat je een mooie egale bal hebt. Hier vorm je 14 kleinere ballen van. Stop ze in de koelkast om op te stijven of als je sneller wilt werken; in de vriezer.
  • Met twee lepels haal je vervolgens de ballen door de witte chocolade heen. Leg ze op een vel bakpapier, op en bord en zodra je klaar bent zet je het bord met de ballen in de koelkast.
  • Wanneer de witte chocolade hard is geworden kun je de melkchocolade erover drizzlen.
  • Hiervoor giet je de melkchocolade in de punt van een plastic diepvriezakje. Knip er onderaan een klein puntje af en drizzle de melkchocolade over de witte bollen heen. Zet nog even in de koelkast om op te laten stijven.