Verwarm de oven voor op 150°C en zet een schaal met water onderin de oven. Vet een muffinvorm in of gebruik muffinpapiertjes.
Smelt de boter in een pannetje en maal de Digestives fijn. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter en verdeel vervolgens 1 el van het koekmengsel over de muffinvormpjes.
Druk de koekbodems goed aan met de achterkant van een lepel.
Doe de roomkaas samen met het citroensap en het kristalsuiker in een kom en klop dit even goed op.
Voeg vervolgens de eieren toe en spatel het geheel tot een egaal cheesecakebeslag.
Spatel de frambozen of blauwe bessen door het cheesecakebeslag en schep de muffinvormpjes vol.
Bak de cheesecakes in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen op het aanrecht en vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Decoreer de mini cheesecakes met gekleurde muisjes.