Ga terug
+ servings
Kraamweek cheesecakes met muisjes
Recept afdrukken
3 van 2 stemmen

Kraamweek cheesecakes met muisjes

Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 200 gr Digestives
  • 75 gr boter
  • 600 gr naturel roomkaas
  • sap van 1/2 citroen
  • 125 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 handje frambozen of blauwe bessen
  • blauwe/roze muisjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C en zet een schaal met water onderin de oven. Vet een muffinvorm in of gebruik muffinpapiertjes.
  • Smelt de boter in een pannetje en maal de Digestives fijn. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter en verdeel vervolgens 1 el van het koekmengsel over de muffinvormpjes.
  • Druk de koekbodems goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Doe de roomkaas samen met het citroensap en het kristalsuiker in een kom en klop dit even goed op.
  • Voeg vervolgens de eieren toe en spatel het geheel tot een egaal cheesecakebeslag.
  • Spatel de frambozen of blauwe bessen door het cheesecakebeslag en schep de muffinvormpjes vol.
  • Bak de cheesecakes in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen op het aanrecht en vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
  • Decoreer de mini cheesecakes met gekleurde muisjes.