Ga terug
+ servings
Buddhabowl met geroosterde bloemkool
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Buddhabowl met geroosterde bloemkool

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de buddhabowl:

  • 300 gr zilvervliesrijst*
  • 1 kleine bloemkool - in kleine roosjes
  • 2 el tacokruiden
  • 1 avocado - in plakjes
  • 150 gr mais - uit blik, afgespoeld
  • 100 gr zwarte bonen - uit blik, afgespoeld
  • 2 tomaten - in kleine blokjes
  • 1/2 ui - gesnipperd
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • sap van 1/2 limoen

Voor de avocadosaus:

  • 1 avocado - uitgelepeld
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml water
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat en besprenkel ze met olie en de tacokruiden. Schep goed om, verspreid de bloemkoolroosjes over de bakplaat en rooster de bloemkool in 20-25 minuten zacht.
  • Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Maak een salsa door de tomaten, ui, verse peterselie en limoensap door elkaar te scheppen.
  • Maak als de bloemkool bijna klaar is de avocadosaus. Doe alle ingrediënten in een hakmolentje of foodprocessor en maal het geheel fijn tot een gladde saus. Gebruik het water om de saus dunner te maken.
  • Schep de gekookte zilvervliesrijst in kommen en schep hier de mais, zwarte bonen, tomatensalsa en plakjes avocado bovenop.
  • Verdeel de geroosterde bloemkoolroosjes over de buddhabowl en besprenkel het geheel met de avocadosaus.