Ga terug
+ servings
Appelkruimeltaartcupcakes
Recept afdrukken
3 van 1 stem

Appelkruimeltaart cupcakes

Porties: 12 stuks

Ingrediënten

Voor de appeltaartjes:

  • 3 vellen bladerdeeg - diepvries, ontdooid
  • 3 appels - bijv. Elstars, in kleine blokjes
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 el SPLENDA Stevia Kristal

Voor de kruimellaag:

  • 100 gr bloem
  • 100 gr SPLENDA Stevia Kristal
  • 75 gr koude boter
  • snufje zout

Voor de vanille-mascarponeroom:

  • 250 ml slagroom
  • 125 gr mascarpone
  • 50 gr SPLENDA Stevia Kristal
  • 1 vanillepeul

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een muffinbakblik goed in.
  • Snijd de ontdooide vellen bladerdeeg in vieren en rol ieder kwart een beetje uit met een deegroller.
  • Bekleed de muffinvormpjes met het bladerdeeg.
  • Roer de appelblokjes, kaneelpoeder en SPLENDA Stevia Kristal door elkaar en vul de muffinvormpjes met de appelmix.
  • Doe de ingrediënten voor de kruimellaag bij elkaar in een kom en kneed dit met je vingertoppen tot een grof kruimeldeeg.
  • Verdeel de kruimels over de appeltaartjes en bak ze in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de appeltaartjes volledig afkoelen.
  • Roer voor de vanille-mascarpone het vanillemerg met de mascarpone zacht.
  • Klop ondertussen de slagroom met SPLENDA Stevia Kristal lobbig.
  • Voeg zodra de slagroom lobbig is de vanillemascarpone toe en klop het geheel vervolgens stijf.
  • Schep de vanille-mascarponeroom in een spuitzak en spuit mooie toeven op de appeltaartjes.
  • Serveer direct.