Verwarm de oven voor op 180°C en vet een vierkante bakvorm van 20x20 cm in.
Smelt de boter en pure chocolade in een pannetje en klop ondertussen de kristalsuiker samen met de eieren op.
Schenk het boter-chocolademengsel bij de opgeklopte eieren in de kom en klop dit even goed door.
Voeg dan de bloem, cacaopoeder en het zout toe en spatel het geheel tot een egaal beslag.
Spatel tot slot de frambozen en macadamia's door het browniebeslag en stort het beslag in de bakvorm.
Bak de brownies in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Laat de brownies volledig afkoelen voordat je ze in stukken snijdt.
Maak terwijl de brownies afkoelen de mascarponeroom. Klop hiervoor de slagroom met de kristalsuiker stijf.
Schraap het merg uit de vanillepeul en meng dit met de mascarpone en poedersuiker.
Schep de stijfgeklopte slagroom bij de vanillemascarpone in de kom en spatel het geheel vervolgens tot een klontvrije room.
Schep een flinke lepel van de mascarponeroom op de brownies; serveer direct.