Ga terug
+ servings
Brownies met framboos, macadamia en mascarpone
Recept afdrukken
No ratings yet

Brownies met framboos, macadamia en mascarpone

Porties: 16 stuks

Ingrediënten

Voor de brownies:

  • 125 gr roomboter of margarine
  • 175 gr pure chocolade
  • 200 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 75 gr bloem
  • 50 gr ongezoet cacaopoeder
  • 1/2 tl zout
  • 150 gr frambozen - vers of uit de diepvries (ontdooid)
  • 100 gr macadamia's - geroosterd en ongezouten

Voor de mascarponeroom:

  • 25 gr poedersuiker
  • 25 gr kristalsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillepeul
  • 250 gr mascarpone - op kamertemperatuur

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een vierkante bakvorm van 20x20 cm in.
  • Smelt de boter en pure chocolade in een pannetje en klop ondertussen de kristalsuiker samen met de eieren op.
  • Schenk het boter-chocolademengsel bij de opgeklopte eieren in de kom en klop dit even goed door.
  • Voeg dan de bloem, cacaopoeder en het zout toe en spatel het geheel tot een egaal beslag.
  • Spatel tot slot de frambozen en macadamia's door het browniebeslag en stort het beslag in de bakvorm.
  • Bak de brownies in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Laat de brownies volledig afkoelen voordat je ze in stukken snijdt.
  • Maak terwijl de brownies afkoelen de mascarponeroom. Klop hiervoor de slagroom met de kristalsuiker stijf.
  • Schraap het merg uit de vanillepeul en meng dit met de mascarpone en poedersuiker.
  • Schep de stijfgeklopte slagroom bij de vanillemascarpone in de kom en spatel het geheel vervolgens tot een klontvrije room.
  • Schep een flinke lepel van de mascarponeroom op de brownies; serveer direct.