Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wok en bak hierin de zalm rondom een beetje bruin, de zalm hoeft niet helemaal gaar te zijn.
Verwijder het velletje van de zalm als deze er nog aan zit en pluk de zalm met behulp van twee vorken in grove snippers.
Verhit wederom een beetje olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot het goed begint te geuren.
Voeg de champignons toe en bak deze tot ze beginnen te slinken.
Doe dan beetje bij beetje de spinazie in de pan en bak dit al omscheppend mee tot alle spinazie is geslonken.
Doe de zalm terug in de pan, gevolgd door peper en zout, sap van een halve citroen en de kookroom. Roer het geheel door.
Schep de gaargekookte spaghetti in de pan, roer de pasta door de roomsaus en laat het gerecht nog even pruttelen zodat de saus iets kan indikken.