Go Back
0 van 0 stemmen

Chocolade-pindakaascake uit de slowcooker

Porties10 stukken*

Ingrediƫnten

Voor de cake:

  • 200 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr ongezoet cacaopoeder
  • 200 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gr boter of margarine - op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 200 ml volle melk
  • snufje zout

En verder:

  • 100 ml slagroom
  • 100 gr pure chocolade
  • 50 gr creamy pindakaas
  • peanutbuttercups - optioneel

Instructies

  • Doe de boter samen met de basterdsuiker in de kom van de keukenmachine (of klop met een elektrische handmixer) en klop het geheel romig.
  • Voeg de eieren en de melk toe en klop het geheel tot een klontvrij papje.
  • Doe dan alle droge ingrediĆ«nten in de kom en spatel het geheel tot een egaal cakebeslag.
  • Vet de pot van de slowcooker goed in en bekleed de bodem en de randen met bakpapier.
  • Stort het cakebeslag in de pot en zet de slowcooker op stand high. Gaar de cake in 2-2,5 uur.
  • Haal de cake uit de pot van de slowcooker en laat hem volledig afkoelen op een taartrooster.
  • Maak de chocoladeganache door de slagroom te verwarmen en de pure chocolade in de warme slagroom te smelten.
  • Schenk de chocoladeganache over de afgekoelde chocoladecake.
  • Verwarm de creamy pindakaas kort in een pannetje zodat hij vloeibaarder wordt. Drizzle de pindakaas over de chocoladeganache. Laat de cake zo'n 30 minuten op het aanrecht staan zodat de ganache iets harder kan worden.
  • Hak de peanutbuttercups grof en garneer de cake ermee. Serveer direct of bewaar de cake maximaal drie dagen in de koelkast.

Notities

*De grootte van de cake is afhankelijk van het formaat slowcooker dat je hebt. De bodem van mijn slowcooker heeft een doorsnede van ongeveer 22cm; uit deze cake kon ik 10-12 behoorlijke stukken snijden. Houd er rekening mee dat de cake machtig is dus snijd niet al te grote stukken!