Go Back
4 van 1 stem

Mega saucijzenbroodje van Matt Preston

Porties1 brood

Ingrediënten

  • 1 vel vers bladerdeeg - uit de koelkast
  • 300 gr rundergehakt
  • 4 chipolataworstjes
  • 1 rode ui - gesnipperd
  • 1 groene appel - geschild en grof geraspt
  • 50 gr havervlokken
  • 1 klein handje verse peterselie - fijngesneden
  • 1 el verse salie - fijngesneden
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 ei - losgeklopt
  • 1 el zwart/wit sesamzaad
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Knijp het vlees uit de chipolataworstjes en doe dit samen met het rundergehakt, ui, appel, havervlokken, verse kruiden en het venkelzaad in een kom. Voeg ook wat peper en zout toe.
  • Kneed het geheel goed door tot alle ingrediënten vermengd zijn.
  • Rol het vel bladerdeeg uit en stort het gehaktmengsel in het midden van het bladerdeeg. Vorm met je handen tot een grote worst/plak in de vorm van een gehaktbrood.
  • Rol het vlees in het bladerdeeg en druk de vouwrand goed dicht. Duw ook de zijkanten van het saucijzenbroodje dicht.
  • Smeer het hele brood in met losgeklopt ei en strooi de sesamzaadjes over het bladerdeeg.
  • Bak het saucijzenbrood in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin, knapperig en gaar.