Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
3 van 2 stemmen

Bloemkoolcouscous met kip en bacon

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 400 gram kippendijen, reepjes
  • 150 gram bacon in reepjes
  • 200 gram cashewnoten geroosterd
  • 1 citroenrasp
  • 1,5 el citroensap
  • 30 gram basilicum fijngesneden
  • 1 avocado in blokjes

Instructies

  • Snijd de bloemkool in kleine stukken en stop ze in de foodprocessor, in etappes. Maal zo de hele bloemkool tot couscous.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak 1 teen knoflook kort mee. Voeg nu de bloemkoolcouscous toe en bak totdat de couscous een kleurtje krijgt.
  • Bak ondertussen in een droge pan de baconreepjes knapperig.
  • Daarna verhit je in een pan wat olijfolie en ook hier bak je de knoflook even kort mee. Bak vervolgens de kippendijen gaar.
  • Voeg nu alle gebakken ingrediënten samen met de overige ingredienten. Serveer met een partje citroen.

Notities

Houd er bij dit recept rekening mee dat de grootte van de bloemkool bepalend kan zijn voor de verhoudingen. Proef daarom altijd even als je bijvoorbeeld het citroensap- en de rasp toevoegt, of het niet te zuur wordt.