Go Back
0 van 0 stemmen

Krokante sushi uit de Airfryer

Porties3 personen

Ingrediënten

  • 250 gr sushirijst
  • 350 ml water
  • 5 el rijstazijn
  • 1 tl zout
  • 1 tl kristalsuiker
  • sushivulling naar wens*
  • 5 vellen gedroogde nori
  • 50 gr Panko - Japans broodkruim
  • 30 gr Zaanse mayonaise

Instructies

  • Doe de sushirijst in een pan en schenk hier het water bij. Breng het geheel aan de kook.
  • Doe zodra het water kookt de deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat de sushirijst 10 minuten zachtjes koken. Til hierbij de deksel niet van de pan.
  • Draai na 10 minuten het vuur uit; laat nog steeds de deksel op de pan en laat de rijst nog eens 15 minuten stomen.
  • Verwarm na het stomen van de rijst de rijstazijn, zout en kristalsuiker in een pannetje tot de zout- en suikerkorrels zijn opgelost.
  • Schep de dressing door de nog warme sushirijst en laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Leg een vel nori met de ruwe kant naar boven op een bamboematje. Verdeel twee-drie scheppen rijst over het norivel. Probeer de rijst in een zo dun en egaal mogelijke laag te verspreiden tot aan de randen van het norivel. Laat alleen aan de bovenkant van het velletje nori een leeg randje over van zo'n 2 cm breed. Sushirijst verspreiden gaat het makkelijkst met natte vingertoppen.
  • Leg de gewenste sushi-ingrediënten op ongeveer 1/3 van de rijst.
  • Rol vervolgens met behulp van het bamboematje de sushi stevig op en plak de rol dicht door het lege randje van het nori-vel in te smeren met wat water. Check de video voor duidelijke stap-voor-stap beelden.
  • Verwarm de Airfryer naar 200°C.
  • Smeer de buitenkant van de sushirol in met een heel dun laagje (Zaanse) mayonaise en wentel de sushirol vervolgens door de panko.
  • Leg de gepaneerde sushirol in het mandje van de Airfryer en bak hem in 3 minuten krokant. Snijd de sushirol in plakken en serveer.

Notities

*Voor deze sushi gebruikte ik zelf: surimi, tonijn - aangemaakt met wat mayonaise, komkommer en wakame (zeewiersalade).