Ga terug
+ servings
Krokante Bacon & Parmezaan drumsticks uit de oven
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Krokante Bacon & Parmezaan drumsticks uit de oven met tomatendipsaus

Porties: 6 stuks

Ingrediënten

Voor de krokante drumsticks:

  • 6 drumsticks
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 2 eieren
  • 75 gr paneermeel
  • 20 gr Parmezaanse kaas - fijngeraspt
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • peper en zout

Voor de tomatendipsaus:

  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl Worcestershiresauce
  • 200 ml gezeefde tomaten (passata)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakrooster met een vel bakpapier.
  • Wikkel de vlezige stukken van de drumsticks in de spek. Gebruik voor iedere drumstick twee plakjes ontbijtspek.
  • Klop de eieren op in een kommetje en schep de paneermeel, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, uipoeder en wat peper en zout door elkaar op een bordje.
  • Wentel de in spek gewikkelde drumsticks door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermengsel.
  • Leg de drumsticks naast elkaar op het bakrooster en bak de kip in het midden van de oven in 35-40 minuten helemaal gaar en krokant.
  • Maak terwijl de kip in de oven zit de dipsaus. Fruit hiervoor de knoflook en sjalot in een klein beetje olie aan.
  • Doe de tomatensaus in de pan en bak deze zo'n 2 minuten mee.
  • Voeg dan de donkerbruine basterdsuiker, Worcestershiresauce en gezeefde tomaten toe. Roer goed door en breng de saus aan de kook.
  • Laat de dipsaus 5-10 minuten op laag vuur pruttelen tot de saus wat indikt.
  • Serveer de krokante drumsticks met de tomatendipsaus.