Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Courgetti met Rode Pesto en Gebakken Bimi

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 el pijnboompitten geroosterd + extra voor garnering
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 180 gram zongedroogde tomaatjes, julienne (uitlekgewicht) + extra voor garnering
  • 2 el parmezaan rasp of poeder
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 200 gram bimi
  • 125 gram ricotta
  • 1/2 citroen rasp
  • 1/2 el citroensap

Instructies

  • Maak met een spiraalsnijder spaghetti van de courgettes.
  • Maak nu de pesto door de pijnboompitjes, knoflook, zongedroogde tomaatjes, Parmezaan, olijfolie en peper en zout te mixen in een foodprocessor.
  • Snijd de bimi schoon en bak de bimi kort. Mix ondertussen de ricotta met de citroenrasp en het sap.
  • Bak nu de courgetti heel kort in een koekenpan en meng ondertussen 3 el van de pesto erdoor. Serveer de courgetti met de bimi en een dot ricotta. Maak af met pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes.

Notities

Je hoeft de courgetti niet persé te bakken, je kunt het ook rauw eten maar dan heb je een koud gerecht.