Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een braadslee of bakvorm van ongeveer 23x30 cm met bakpapier.
Doe alle ingrediënten voor de kruimellaag bij elkaar in een kom en kneed dit met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Zet het kruimeldeeg in de koelkast.
Maak het cakebeslag door de boter, witte basterdsuiker, limoenrasp en het vanille-extract in een kom romig te kloppen.
Voeg vervolgens één voor een de eieren toe en wacht met het toevoegen van het volgende ei tot de vorige is opgenomen.
Doe vervolgens het zout, bloem en bakpoeder in de kom en spatel het geheel tot een egaal cakebeslag.
Voeg de zure room toe en roer deze nog door het cakebeslag.
Stort het cakebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Verdeel het rode fruit over de bovenkant van het beslag.
Strooi het kruimeldeeg over het beslag en fruit in de bakvorm en bak de cake in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar.
Bestuif de cake voor het serveren lichtjes met poedersuiker.