Ga terug
+ servings
Plaatcake met bosvruchten
Recept afdrukken
3.89 van 18 stemmen

Plaatcake met bosvruchten van Rutger

Porties: 15 stukken

Ingrediënten

Voor de kruimellaag:

  • 135 gr bloem
  • 90 gr witte basterdsuiker
  • snuf zout
  • 90 gr boter - koud

Voor het cakebeslag:

  • 200 gr boter - op kamertemperatuur
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • rasp van 1 limoen
  • 1 tl vanille extract
  • 1/4 tl zout
  • 4 eieren - op kamertemperatuur
  • 75 gr zure room
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 300 gr rood fruit - diepvries

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een braadslee of bakvorm van ongeveer 23x30 cm met bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten voor de kruimellaag bij elkaar in een kom en kneed dit met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Zet het kruimeldeeg in de koelkast.
  • Maak het cakebeslag door de boter, witte basterdsuiker, limoenrasp en het vanille-extract in een kom romig te kloppen.
  • Voeg vervolgens één voor een de eieren toe en wacht met het toevoegen van het volgende ei tot de vorige is opgenomen.
  • Doe vervolgens het zout, bloem en bakpoeder in de kom en spatel het geheel tot een egaal cakebeslag.
  • Voeg de zure room toe en roer deze nog door het cakebeslag.
  • Stort het cakebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Verdeel het rode fruit over de bovenkant van het beslag.
  • Strooi het kruimeldeeg over het beslag en fruit in de bakvorm en bak de cake in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar.
  • Bestuif de cake voor het serveren lichtjes met poedersuiker.