Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelschotel met Tonijn en Cheddar

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 750 gram vastkokende rode aardappelen in plakjes gesneden
  • 180 gram zongedroogde tomaatjes, julienne uitlekgewicht
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 224 gram tonijn uitlekgewicht (2 blikjes)
  • 1 teen knoflook geraspt
  • een flinke scheut knoflook/chilipeper olie
  • 250 gram geraspte cheddar

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de aardappelschijfjes totdat ze gaar zijn en giet ze daarna af.
  • Mix ondertussen de zongedroogde tomaatjes met de ui, de tonijn, de knoflook en de olie.
  • Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en bouw de ovenschaal op zoals een lasagne. Begin met een laag aardappelschijfjes, daarna een laag van het tonijnmengsel en dan een laag cheddar. Herhaal dit nog een paar keer en eindig met cheddar.
  • Schuif in de oven voor ongeveer 15 minuten. Als de kaas gesmolten is, is de ovenschotel klaar.

Notities

Ik gebruikte een ovenschaal van 15x25cm.