Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Broccoli Couscous met Pancetta en Gegrilde Halloumi

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 80 gram pijnboompitten
  • 120 gram pancetta
  • 1 blok halloumi
  • 1 stronk broccoli waar je 250gram couscous van overhoudt
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 courgette in kleine blokjes gesneden
  • 15 gram verse basilicum fijngesneden
  • olijfolie
  • peper
  • zeezout
  • 1 klein citroen rasp + sap

Instructies

  • Begin met het roosteren van de pijnboompitjes. Zet apart wanneer ze klaar zijn.
  • Snijd de pancetta in stukjes en bak deze op in de pan. Olie is niet nodig. Na het bakken leg je ook de pancetta apart op een bordje.
  • Snijd de halloumi in dunne plakken en grill de plakken onder een grill of in een grillpan. Snijd ze daarna in kleine reepjes en leg apart.
  • Maak nu van de broccoli couscous met behulp van een foodprocessor. Gebruik alleen de roosjes.
  • Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de knoflook samen met de blokjes courgette. Voeg de broccolicouscous en de basilicum toe en bak nog even mee.
  • Voeg nog wat olijfolie toe aan het broccoli-courgettemengsel. Ook wat peper en zeezout. Roer goed door.
  • Voeg nu alles samen; doe de pijnboompitjes, pancetta en halloumi in de pan met broccoli en courgette. Roer alles door elkaar. Voeg nu de citroenrasp- en sap toe en roer nogmaals door.
  • Serveer in een kommetje.