Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Schil de witte asperges en snijd de houtachtige onderkant er vanaf (zo'n 1,5 cm). Leg de witte asperges naast elkaar op de bakplaat.
Besprenkel de asperges met olijfolie, peper en zout en grill ze vervolgens 30-35 minuten in het midden van de oven tot ze zacht zijn en de topjes bruin beginnen te kleuren.
Bak ondertussen in een droge koekenpan het chorizokruim krokant en kook de eieren 7 minuten in een pan met kokend water. Wil je liever hardgekookte eieren, kook ze dan 9 minuten.
Doe 200ml water in een steelpannetje en voeg hier de inhoud van het zakje WW Hollandaise-saus aan toe. Verwarm dit al roerend op het vuur tot een gladde saus.
Leg de gegrilde witte asperges op een bord en besprenkel ze met citroensap. Strooi er ook een snufje paprikapoeder overheen.
Schep een hoeveelheid Hollandaise naar wens over het midden van de asperges en schep hier de helft van de chorizokruimels overheen.
Strooi de verse peterselie over het bord.
Pel de eieren, halveer deze en leg ze op de witte asperges op het bord. Serveer het gerecht direct.