Ga terug
+ servings
Gegrilde witte asperges met hollandaise en chorizokruim
Recept afdrukken
4 van 2 stemmen

Gegrilde witte asperges met Hollandaise en chorizokruim

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 800 gr witte asperges
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • sap van 1/2 citroen
  • 50 gr chorizo - tot kruimels vermalen of heel fijngesneden
  • 2 el verse peterselie - grofgehakt
  • snuf paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 200 ml water
  • 1 zakje WW Hollandaise-saus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Schil de witte asperges en snijd de houtachtige onderkant er vanaf (zo'n 1,5 cm). Leg de witte asperges naast elkaar op de bakplaat.
  • Besprenkel de asperges met olijfolie, peper en zout en grill ze vervolgens 30-35 minuten in het midden van de oven tot ze zacht zijn en de topjes bruin beginnen te kleuren.
  • Bak ondertussen in een droge koekenpan het chorizokruim krokant en kook de eieren 7 minuten in een pan met kokend water. Wil je liever hardgekookte eieren, kook ze dan 9 minuten.
  • Doe 200ml water in een steelpannetje en voeg hier de inhoud van het zakje WW Hollandaise-saus aan toe. Verwarm dit al roerend op het vuur tot een gladde saus.
  • Leg de gegrilde witte asperges op een bord en besprenkel ze met citroensap. Strooi er ook een snufje paprikapoeder overheen.
  • Schep een hoeveelheid Hollandaise naar wens over het midden van de asperges en schep hier de helft van de chorizokruimels overheen.
  • Strooi de verse peterselie over het bord.
  • Pel de eieren, halveer deze en leg ze op de witte asperges op het bord. Serveer het gerecht direct.