Ga terug
+ servings
Sticky perzikcake met kokos
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Fastfood Friday: Sticky perzikcake met kokosfrosting

Porties: 16 stukken

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 2 eieren
  • 250 gr kristalsuiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 500 gr halve perziken uit blik incl. siroop - in blokjes gesneden

Voor het kokosglazuur:

  • 125 gr boter of margarine
  • 125 gr kristalsuiker
  • 150 ml gecondenseerde melk
  • 100 gr geraspte kokos

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vierkante bakvorm van 20x20 cm met bakpapier.
  • Klop de eieren samen met het kristalsuiker op tot een romig mengsel en voeg hier het vanille-extract aan toe.
  • Doe de droge ingrediënten in de kom en spatel dit tot een droog beslag. Voeg dan de perzikblokjes en het siroop toe en spatel het geheel tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Stort het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in het midden van de oven in 30/40 minuten gaar.
  • Maak terwijl de cake in de oven staat het glazuur. Smelt hiervoor de boter in een pannetje en voeg daar de kristalsuiker aan toe. Verwarm dit al roerend mee tot de suiker nagenoeg gesmolten is.
  • Doe de gecondenseerde melk in de pan en verwarm dit even mee. Voeg dan de geraspte kokos toe en spatel dit goed door de andere ingrediënten.
  • Prik zodra de cake uit de oven komt flink wat gaatjes in de cake met behulp van een vork.
  • Smeer het kokosglazuur over de warme cake en laat de cake vervolgens volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.