Ga terug
+ servings
Brownietaart met chocolademousse
Recept afdrukken
3.67 van 9 stemmen

Brownietaart met chocolademousse

Porties: 1 taart (30cm)

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

  • 150 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-aroma
  • 350 gr bloem
  • 4 el cacaopoeder
  • snuf zout

Voor de chocolademousse:

  • 2 eieren gesplitst
  • 50 gr kristalsuiker
  • 500 ml slagroom
  • 250 gr chocolade puur of melk

Instructies

Voor de taartbodem:

  • Verwarm voor de taartbodem de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm van 30cm doorsnede goed in.
  • Klop de boter samen met de suiker romig. Voeg vervolgens de eieren en de vanille-aroma toe en klop dit nogmaals goed door.
  • Doe vervolgens de droge ingrediënten in een kom en kneed dit tot een stevig, egaal deeg. Rol het browniedeeg uit tot een ronde plak van ongeveer een halve centimeter dik. Bekleed de taartvorm met de bodem.
  • Leg een vel bakpapier op de taartbodem en vul deze met een blindbakvulling. Bak de browniebodem in het midden van de oven in 20 - 25 minuten helemaal gaar. Bak bij voorkeur de bodem de laatste 5 minuten zonder blindbakvulling. Laat de taartbodem volledig afkoelen.

Voor de chocolademousse:

  • Klop de eiwitten samen met de kristalsuiker tot glanzende witte pieken.
  • Klop daarna de slagroom stijf. Smelt de chocolade in een steelpannetje en klop de eidooiers lichtjes op.
  • Schenk de gesmolten chocolade bij de eidooiers terwijl je blijft kloppen. Voeg vervolgens de stijfgeklopte eiwitten toe en vouw deze met een spatel door het chocolademengsel. Doe tot slot hetzelfde met de opgeklopte slagroom.
  • Schep de chocolademousse op de afgekoelde taartbodem en strijk de bovenkant glad met een spatel. Laat de brownietaart met chocolademousse minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
  • Garneer de bovenkant van de taart met gezeefde cacaopoeder en bewaar hem ten alle tijden in de koelkast.