Ga terug
–+ servings
Shakshuka met parelcouscous en merguez
Recept afdrukken
No ratings yet

Shakshuka met parelcouscous en merguez

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gr parelcouscous
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el ras el hanout
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 eieren
  • merguez
  • verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook. Kook hierin de parelcouscous in 10 - 12 minuten gaar. Giet de parelcouscous vervolgens af.
  • Fruit ondertussen in een koekenpan de ui en knoflook aan tot de ui glazig begint te worden. Voeg de ras el hanout toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Schenk de tomatenblokjes in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de tomatensaus op laag vuur pruttelen tot de parelcouscous gaar is.
  • Schep de parelcouscous vervolgens door de tomatensaus. Maak twee holletjes in het mengsel en breek hierin de eieren. Doe de deksel op de pan en gaar de eieren zo'n 8 - 10 minuten.
  • Bak ondertussen de merguez in een aparte koekenpan gaar.
  • Leg de merguez op de shakshuka en garneer het gerecht met verse peterselie.