Ga terug
–+ servings
Pompoensoep met zoete aardappel
Recept afdrukken
3.40 van 91 stemmen

Pompoensoep met zoete aardappel en kurkuma

Een hartverwarmend kommetje soep is in de herfstmaanden zeker welkom. Deze pompoensoep is gemaakt met zoete aardappel en bevat kurkuma voor een beetje pit.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Keuken: Hollands
Trefwoord: herfstrecept, pompoen, pompoenrecept, pompoenspep, soepen
Porties: 6 grote kommen

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 2 uien in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 flespompoen in grove stukken
  • 1 zoete aardappel geschild en in grove stukken
  • 1 el gemberpoeder
  • 1/2 el cayennepeper
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el kurkuma
  • 1 liter kippenbouillon
  • 400 milliliter kokosmelk
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een diepe pan. Doe hier de uien en de knoflook bij en fruit deze aan tot het goed begint te geuren.
  • Voeg de pompoen, zoete aardappel en alle specerijen toe. Roer het geheel goed door en bak 5 minuutjes mee.
  • Schenk de kippenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes doorkoken.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Schenk de kokosmelk in de pan en verwarm het geheel nog even door. Breng de pompoensoep op smaak met peper en zout.