Ga terug
+ servings
Pompoen-vanillecheesecakebars
Recept afdrukken
No ratings yet

Pompoen-vanille cheesecakebars

Porties: 16 stukken

Ingrediënten

  • 200 gr Bastognekoeken verkruimeld
  • 100 gr ongezouten roomboter gesmolten
  • 3 eieren
  • 600 gr naturel roomkaas
  • 125 gr kristalsuiker
  • 100 gr pompoenpuree gepureerde, gekookte pompoen
  • 1/2 el kaneelpoeder
  • 1 verse vanillepeul

Instructies

  • Bekleed een vierkante bakvorm (20x20cm) met een vel bakpapier. Verwarm ondertussen de oven voor op 150°C.
  • Roer de bastognekruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de bakvorm. Druk aan met de achterkant van een lepel en zet de bakvorm even opzij.
  • Doe de eieren samen de roomkaas en het kristalsuiker in een kom. Klop het geheel met een keukenmachine of met de hand klontvrij en romig. Verdeel vervolgens het beslag in tweeën.
  • Voeg aan de ene helft van het cheesecakebeslag de pompoenpuree met het kaneelpoeder toe en aan de andere helft het vanillemerg.
  • Stort het pompoencheesecakebeslag in de bakvorm, gevolgd door het beslag van de vanillecheesecake.
  • Bak de cheesecake in het midden van de oven in 70 minuten gaar. Laat hem afkoelen op het aanrecht en strooi nog wat extra kaneelpoeder over de top van de cheesecake. Laat de cheesecake vervolgens nog 3 uur opstijven in de koelkast en snijd hem daarna in stukken.

Notities

*Voor de pompoenpuree heb ik een kwart flespompoen zonder schil in 20/25 minuten gaargekookt. Deze heb ik vervolgens gepureerd met de keukenmachine en laten afkoelen.