Laat een klontje boter in een braadpan smelten. Bak hierin het vlees rondom bruin en schep het daarna uit de pan.
Doe de uien bij het overgebleven vet en vocht in de pan. Voeg vervolgens de kruidnagels en laurierblaadjes toe en stoof de uien tot ze zachter worden.
Zodra de uien zachter zijn mag het vlees weer in de pan. Doe hier het azijn en het trappistenbier bij en laat dit een paar minuten koken tot de ergste alcohollucht is verdampt. Voeg daarna de vleesfond toe en breng de saus aan de kook. Draai het vuur laag en laat het vlees drie uur met de deksel op de pan stoven.
Leg na een uur stoven de besmeerde boterham met de mosterdkant naar beneden in de pan. Doe de deksel weer op de pan.
Roer na een uur het brood door het stoofvlees. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en voeg ze samen met de zilveruitjes toe aan het stoofvlees. Laat het vlees het laatste uur met de deksel half op de pan volledig gaar stoven.