Ga terug
+ servings
Sinterklaas Rocky Road
Recept afdrukken
3.67 van 3 stemmen

Sinterklaas Rocky Road

Porties: 16 stukken

Ingrediënten

  • 300 gram melkchocolade
  • 150 gram roomboter ongezouten
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel donker cacaopoeder
  • snuf zout
  • 150 gram kruidnoten + extra ter garnering
  • handvol schuimpjes in stukken

Instructies

  • Bekleed een vierkante bakvorm met een vel bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten met uitzondering van de kruidnoten en de schuimpjes in een steelpannetje. Verwarm dit tot de chocolade en boter gesmolten zijn en je geen suikerkorrels meer ziet.
  • Doe de kruidnoten samen met de gebroken schuimpjes in een kom. Schenk hier het chocolademengsel bij en schep het geheel goed om.
  • Stort het Rocky Road beslag in de bakvorm en probeer de bovenkant een beetje glad te strijken. Garneer de Rocky Road met hele kruidnoten en schuimpjes.
  • Zet de bakvorm minimaal 2 uur in de koelkast zodat de Rocky Road kan opstijven. Snijd hem vervolgens in stukken en serveer direct. Bewaar de Rocky Road bij voorkeur in de koelkast, dan is hij zeker een paar dagen houdbaar.