Go Back
0 van 0 stemmen

Boterkoek met amandelspijsvulling

Porties1 grote koek

Ingredi├źnten

  • 250 gram roomboter ongezouten
  • 200 gram kristalsuiker
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 1 recept voor vers amandelspijs

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200┬░C en vet een boterkoekvorm of kleine springvorm goed in.
  • Doe de boter samen met het kristalsuiker in een kom en klop dit luchtig. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe.
  • Doe de bloem en het snufje zout in de kom en spatel dit tot een egaal koekbeslag.
  • Verdeel de helft van het boterkoekbeslag over de ingevette bakvorm. Verdeel hier het verse amandelspijs overheen. Eindig met de rest van het boterkoekbeslag en strijk de bovenkant glad. Garneer de koek eventueel met amandelen.
  • Bak de boterkoek met amandelspijs in het midden van de oven in 25 - 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de koek goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt, anders valt hij uit elkaar. Bewaar de boterkoek luchtdicht buiten de koelkast, dan is hij zeker 3 dagen houdbaar.