Ga terug
+ servings
Luikse Wafels
Recept afdrukken
4.50 van 4 stemmen

Luikse wafels (uit de oven)

Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 100 milliliter volle melk
  • 250 gram patentbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 50 gram parelsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Een wafelijzer kun je natuurlijk gebruiken zoals je gewend bent!
  • Klop de boter samen met het kristalsuiker tot een romig mengsel. Voeg dan een voor een de eieren toe en klop dit door tot ze volledig zijn opgenomen.
  • Voeg de melk en alle droge ingrediënten met uitzondering van de suikerparels aan het beslag toe en klop dit tot een egaal beslag. Het klopt dat dit wafelbeslag wat dikker is dan je wellicht gewend bent.
  • Spatel tot slot de parelsuiker door het wafelbeslag en vul de vormpjes van de bakvorm.
  • Bak de wafels 10 minuten in de bakvorm in het midden van de oven. Haal de wafels vervolgens uit de vorm en leg ze met de geruite kant naar boven op de bakplaat. Bak de wafels vervolgens nogmaals 10 minuten zonder bakvorm tot ze mooi bruin gekleurd zijn.
  • Bestrooi de wafels met poedersuiker en serveer ze direct. Warm zijn ze het allerlekkerst!