Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Homemade Bao's met Pulled Pork en BBQ saus

Porties: 5 broodjes

Ingrediënten

Pulled Pork

  • 700 gram schouderkarbonade
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1,5 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel tabasco
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 75 ml appelciderazijn
  • 50 ml water
  • 2 theelepels zeezout

Bao's

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml water
  • 1 kleine theelepel zout

Barbecue saus

  • 75 gram tomatenketchup
  • 75 gram basterdsuiker
  • 60 ml appelciderazijn
  • 1/2 eetlepel tabasco
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • peper
  • zout

Instructies

Pulled Pork

  • Maak de marinade voor het vlees door door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen. Smeer de schouderkarbonades ermee in en leg deze in de slowcooker. Verdeel de rest van de marinade over het vlees en zet de slowcooker op 'low' voor 7 uur.

Barbecue saus

  • Maak nu de barbecuesaus door alle ingrediënten hiervoor (behalve peper en zout) in een steelpan met elkaar te mengen. Zet het vuur aan en zorg dat de saus een beetje gaat inkoken en daardoor dikker wordt.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe en laat de saus hierna afkoelen.

Bao's

  • Voor de bao's meng je met een mixer het zelfrijzend bakmeel met het water en zout tot een plakkerig geheel.
  • Maak van het deeg 5 bolletjes. Strooi wat meel op je werkblad en rol de bolletjes even rond in het meel zodat ze niet meer plakkerig zijn. Met een deegroller rol je ze plat tot ze een diameter van ongeveer 10 centimeter hebben. Vouw ze vervolgens dubbel.
  • Zet een pan met een laagje water op het vuur, hang de stoommand erin en leg op de bodem een velletje stoompapier. Leg vervolgens 2 bao's in de stoommand en stoom ze in 7-9 minuten gaar. Herhaal dit met alle bao's.
  • Als het vlees gaar is trek je het met twee vorken uit elkaar. Snijd de bao's open en beleg ze met het vlees en de barbecue saus. Serveer met een salade of wat schijfjes komkommer.