Bak in een beetje olijfolie de rode ui glazig en voeg dan de knoflook toe. Roer even door en voeg niet veel later de tomatenblokjes, het zoete en scherpe paprikapoeder, de honing en eventueel een beetje peper en zout toe. Roer het geheel goed door en laat op zacht vuur ruim een half uur stoven. Roer af en toe door.
Köfte
Ondertussen maak je de köfte. Kneed alle ingrediënten uit het rijtje 'Köfte' hierboven door het gehakt en vorm kleine rolletjes.
Leg alle rolletjes in een pan en bak de buitenkant in korte tijd bruin. De rolletjes hoeven niet gaar te zijn, ze gaan ook nog even de oven in namelijk.
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Ovenschaal vullen
Vul een ovenschaal (ik gebruikte er een met een lengte van 30cm) met de rijst en daarna met de tomatensaus. Duw alle schijfjes aubergine en tomaat erin en wissel deze af met de köfte. Brokkel de feta erover en schuif de schaal in de oven voor 10-15 minuten.
Serveer met tzatziki en eventueel met gegrilde puntjes pita.
Notities
Ik verdeelde de rijst met daarover de tomatensaus in de ovenschaal. Je kunt deze twee ook alvast door elkaar roeren, voordat het de ovenschaal in gaat.