Ga terug
–+ servings
Chocoladefudgetaartjes met pindakaas & Oreo
Recept afdrukken
No ratings yet

Fastfood Friday: Chocoladefudgetaartjes met Oreo & Pindakaas

Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 250 gr Oreo's - + 10 extra
  • 100 gr ongezouten roomboter (of margarine)
  • 1 blik gecondenseerde melk - 400 gr
  • 250 gr pure chocolade
  • 50 gr pindakaas - zonder toevoegingen
  • 30 gr ongezouten roomboter

Instructies

  • Bekleed een muffinbakvorm met papiertjes.
  • Maal de Oreo's fijn in een foodprocessor of door erop te slaan met een deegroller. Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
  • Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en schep een eetlepel van de bodemmix in ieder muffinvormpje. Maak met behulp van je handen een opstaand randje zodat de Oreo's een cupje vormen. Druk de mix goed aan!
  • Leg in ieder Oreocupje een hele Oreo en schep bovenop iedere Oreo een theelepel pindakaas.
  • Maak het fudgebeslag door de gecondenseerde melk, chocolade en boter in een pan te verwarmen. Roer goed door tot alle boter en chocolade zijn gesmolten.
  • Schep de chocoladefudge in de muffinvormpjes tot de vormpjes helemaal vol zijn. Probeer ook langs de pindakaas te schenken zodat deze echt in het midden van het taartje komt te zitten.
  • Tik voorzichtig met de muffinvorm op het aanrecht om het chocoladefudgebeslag goed te verdelen en eventuele luchtbellen te verwijderen.
  • Zet de muffinvorm minimaal 2,5 - 3 uur in de koelkast zodat de fudge stevig kan worden.
  • Bewaar de taartjes luchtdicht in de koelkast.

Notities

[nutrition-label]