Ga terug
+ servings
Broodje bal met pindasaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Fastfood Friday: Broodje bal met pindasaus

Porties: 6 stuks

Ingrediënten

Voor de gehaktballen:

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 ei
  • 50 gr paneermeel
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voor de pindasaus:

  • 150 gr pindakaas - zonder toevoegingen
  • 2 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 tl sesamolie
  • 75 ml kokend water - of meer/minder

En verder:

  • 6 witte bolletjes
  • gefrituurde uitjes

Instructies

  • Begin met het maken van de gehaktballen. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en kneed dit goed door. Vorm 6 gehaktballen van de mix.
  • Verhit een klontje boter in een koeken-/braadpan en bak hierin de gehaktballen eerst rondom bruin. Doe vervolgens de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de gehaktballen 25-30 minuten sudderen tot ze gaar zijn.
  • Maak ondertussen de pindasaus door alle ingrediënten bij elkaar in een kom te doen en hier het kokende water bij te schenken. Gebruik zoveel water als je wilt: des te meer water des te dunner de pindasaus wordt.
  • Snijd de witte bolletjes open en snijd de gehaktballen in plakken. Verdeel de gehaktballen over de broodjes.
  • Schep een flinke lepel van de pindasaus over het vlees en maak af met gefrituurde uitjes.