Ga terug
+ servings
Lasagnesoep uit de slowcooker
Recept afdrukken
2.63 van 29 stemmen

Lasagnesoep uit de slowcooker

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 250 gr verse worst - in plakjes
  • 800 gr tomatenblokjes - 2 blikken
  • 500 ml gezeefde tomaten (passata)
  • 500 ml kippenbouillon
  • 125 gr champignons - in plakjes
  • 1 winterpeen - in blokjes
  • 1 puntpaprika - in blokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el Italiaanse kruiden - gedroogd
  • 200 gr pasta (bijv. rigatoni)
  • 150 gr geraspte mozzarella
  • peper en zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten m.u.v. de pasta en geraspte mozzarella in de pot van de slowcooker. Roer alles goed door en doe de deksel op de pot.
  • Gaar de groenten 7-8 uur op low of 3-4 uur op high.
  • Voeg 15-20 minuten voor het einde van de kooktijd de pasta toe en roer deze goed door de saus. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Strooi de geraspte mozzarella over de soep in de slowcooker en doe de deksel weer op de pot.
  • Gaar de pasta in de resterende tijd of zet de slowcooker nog iets langer aan tot de pasta helemaal zacht is geworden en de kaas is gesmolten.
  • Serveer de soep direct.