Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Plaattaart met Mascarpone, Pittig gehakt en Tomaatjes

Porties: 1 taart

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram mascarpone
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 el rode curry
  • 1/2 el Worcestershire sauce
  • 50 ml runderbouillon
  • 1 tl tabasco
  • 1 el maïzena
  • 13 tros cherrytomaatjes gehalveerd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd er 1 verticaal door midden. Leg er 4 in een vierkant tegen elkaar aan en leg de twee halve plakjes er tegenaan zodat er een rechthoek ontstaat (ik heb een kleine oven en kon met maximaal 5 plakjes werken, heb je een grotere oven dan kun je er 6 gebruiken). Als de plakjes een beetje ontdooid zijn druk je ze bij de randen tegen elkaar aan.
  • Smeer de mascarpone over de vellen bladerdeeg heen, laat een rand van 1cm over aan de zijkanten (met 6 vellen bladerdeeg heb je iets meer mascarpone, gehakt en cherrytomaatjes nodig).
  • Bak nu de ui glazig in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de curry toe, en daarna het rundergehakt. Rul het gehakt en zorg dat de curry en ui er goed doorheen gemixt zijn.
  • Voeg nu de Worcestershire sauce, runderbouillon en tabasco toe, roer door en laat het geheel kort garen op middelhoog vuur. Als laatst voeg je de maizena toe zodat het gehaktmengsel wat meer zal binden.
  • Verdeel het gehakt over de mascarpone, en verdeel over het gehakt de cherrytomaatjes. Schuif in de oven voor 30 minuten.