Ga terug
+ servings
Kipstoof in kasteelbier
Recept afdrukken
3.62 van 21 stemmen

Kipstoof met kasteelbier

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gr kippendijen - zonder bot, in grove stukken
  • 125 gr gerookte kalkoenreepjes
  • 2 uien - in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 winterpeen - in partjes
  • 250 gr kastanjechampignons - in plakjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 200 ml kippenfond
  • 1 flesje Kasteelbier Donker
  • peper en zout

Instructies

  • Smelt een flinke klont boter in een braadpan en bak hierin de kippendijen rondom bruin.
  • Voeg de gerookte kalkoenreepjes, uien en knoflook aan de kip toe en leg ook de takjes rozemarijn in de pan. Schep het geheel goed om en bak even kort mee.
  • Doe dan de champignons en winterpeen in de pan en schep ook de groenten er nog eens goed door.
  • Schenk de kippenfond en het kasteelbier bij de rest van de ingrediënten en breng dit aan de kook.
  • Draai zodra het vocht kookt het vuur laag en doe de deksel op de pan. Stoof de kippendijen in 50-60 minuten gaar.
  • Haal de kale takjes rozemarijn uit de pan en breng de stoofschotel op smaak met peper en zout.