Ga terug
+ servings
Pizza Calzone met gegrilde groenten
Recept afdrukken
No ratings yet

Calzone met gegrilde groenten

Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 1 rol vers pizzadeeg + pizzasaus*
  • 1 bol mozzarella
  • 1 courgette - in plakken
  • 1 aubergine - in plakken
  • 1 rode ui - in parten
  • 2 teentjes knoflook - geplet en geschild
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Verdeel alle groenten en de knoflook over de bakplaat. Besprenkel de groenten met olie en bestrooi ze met Italiaanse kruiden, peper en zout. Grill de groenten in het midden van de oven in 30 minuten zacht. Laat de groenten vervolgens afkoelen.
  • Rol de rol met pizzadeeg uit en smeer de pizzasaus over het deeg.
  • Leg de groenten, je houdt waarschijnlijk wel wat groenten over, op één helft van het deeg.
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de gegrilde groenten op het deeg.
  • Vouw de andere helft van het pizzadeeg vervolgens over de gegrilde groenten en duw de randen van het pizzadeeg goed dicht. Ik heb de randen een keertje omgerold om er zeker van te zijn dat de Calzone niet open zou gaan in de oven.
  • Verwarm de oven voor op 250°C en leg de Calzone op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de Calzone in het midden van de oven 15 minuten tot het deeg goudbruin en gaar is.

Notities

Je kunt het pizzadeeg en de pizzasaus natuurlijk ook helemaal zelf maken. Dit kost je iets meer tijd maar is ook erg lekker en leuk om te doen!