Ga terug
+ servings
Oliebollenbrood
Recept afdrukken
3 van 2 stemmen

Fastfood Friday: Oliebollenbrood

Porties: 1 brood (20 cm)

Ingrediënten

  • 300 gr oliebollenmix
  • 200 ml volle melk
  • 100 gr krenten of rozijnen
  • 1 tl kaneelpoeder

Instructies

  • Vet een cakeblik van 20 cm goed in en leg hier een vel bakpapier in.
  • Wel de krenten of rozijnen 15 minuten in warm water. Giet ze vervolgens af en dep ze droog.
  • Doe de oliebollenmix samen met kaneel en de melk in een kom en kneed het geheel tot een stevig deeg dat licht plakt. Dit gaat het makkelijkste met een keukenmachine maar kneden met de hand of elektrische mixer met deeghaken kan ook.
  • Kneed de laatste paar minuten de rozijnen door het brooddeeg.
  • Vorm het deeg zo zodat het goed in het cakeblik past. Dek het cakeblik af met een theedoek en laat het deeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zet na het rijzen het cakeblik in het midden van de oven en bak het oliebollenbrood in 20 - 25 minuten gaar.
  • Serveer direct en met poedersuiker of bewaar het brood buiten de koelkast.