Ga terug
+ servings
Carrotcake met frambozen
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Fastfood Friday: Carrotcake met frambozen

Porties: 1 taart (24 cm)

Ingrediënten

Voor de carrotcake:

  • 2 eieren
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • snuf zout
  • 100 gr wortel - geraspt
  • 75 gr walnoten - in grove stukken

Voor het roomkaasglazuur:

  • 75 gr boter - zacht
  • 200 gr roomkaas - op kamertemperatuur
  • 75 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract

En verder:

  • 150 gr verse frambozen

Instructies

  • Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen goed in. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de eieren samen met de olie en basterdsuiker in een kom en klop dit kort op. Voeg dan alle andere ingrediënten voor de carrotcake toe en spatel dit tot een beslag.
  • Stort het cakebeslag in de springvorm; strijk de bovenkant glad en bak de carrotcake 50-60 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de cake helemaal afkoelen en snijd hem vervolgens in twee plakken.
  • Klop voor het roomkaasglazuur alle ingrediënten tot een glad glazuur.
  • Verdeel 3/4 van het glazuur over de onderste helft van de taart en leg de frambozen langs de rand van de onderste plak cake.
  • Leg voorzichtig de bovenste plak van de cake op de frambozen en maak de hele taart af met de rest van het roomkaasglazuur.
  • Decoreer de taart naar wens.