Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed het bakblik met bakpapier.
Prak de rijpe bananen met een vork tot een papje. Voeg hier vervolgens alle ingrediënten voor het bananabread aan toe en spatel het geheel tot een egaal beslag.
Schep het cakebeslag in het cakeblik en dek deze af met aluminiumfolie. Bak de cake 20 minuten in het midden van de oven.
Maak ondertussen de kaneelkruim door alle ingrediënten met elkaar te mengen en met je vingertoppen te verkruimelen tot een grof kruimeldeeg.
Haal na 20 minuten het aluminiumfolie van het cakeblik af en strooi de kaneelkruim over het bananabreadbeslag in het cakeblik.
Zet het cakeblik met kruim terug in de oven en bak het bananabread nog eens 20-25 minuten onafgedekt in het midden van de oven.
Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt en in plakken snijdt.