Ga terug
+ servings
Vegan bananabread met kaneelkruim
Recept afdrukken
3 van 1 stem

Vegan bananabread met kaneelkruim

Porties: 1 cake (20 cm)

Ingrediënten

Voor het bananabread:

  • 3 rijpe bananen
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 tl kaneelpoeder
  • 75 gr walnoten - grof gehakt
  • 4 dadels - ontpit en in stukken
  • 75 ml Becel Olie Blend Classic
  • snuf zout

Voor de kaneelkruim:

  • 75 gr bloem
  • 75 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 20 gr Blue Band voor koken, bakken & braden
  • 1 el Becel Olie Blend Classic
  • 1/2 tl zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed het bakblik met bakpapier.
  • Prak de rijpe bananen met een vork tot een papje. Voeg hier vervolgens alle ingrediënten voor het bananabread aan toe en spatel het geheel tot een egaal beslag.
  • Schep het cakebeslag in het cakeblik en dek deze af met aluminiumfolie. Bak de cake 20 minuten in het midden van de oven.
  • Maak ondertussen de kaneelkruim door alle ingrediënten met elkaar te mengen en met je vingertoppen te verkruimelen tot een grof kruimeldeeg.
  • Haal na 20 minuten het aluminiumfolie van het cakeblik af en strooi de kaneelkruim over het bananabreadbeslag in het cakeblik.
  • Zet het cakeblik met kruim terug in de oven en bak het bananabread nog eens 20-25 minuten onafgedekt in het midden van de oven.
  • Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt en in plakken snijdt.