Ga terug
+ servings
Bokkepootjestaart
Recept afdrukken
3.86 van 7 stemmen

Bokkepootjestaart

Porties: 1 taart (24 cm)

Ingrediënten

Voor het biscuit:

  • 5 eieren
  • 150 gr kristalsuiker
  • 150 gr bloem
  • snufje zout

En verder:

  • 1 blik kersen vlaaivulling
  • 650 ml slagroom
  • 200 gr mascarpone
  • 50 gr poedersuiker
  • 225 gr melkchocolade
  • 250 gr Bokkepootjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een springvorm van 24cm met bakpapier.
  • Doe de eieren en suiker in de kom van een keukenmachine en klop het geheel in een paar minuten tot een wit en luchtig mengsel dat flink in volume is toegenomen.
  • Voeg vervolgens de bloem en het zout toe en spatel dit door de opgeklopte eieren.
  • Stort het beslag in de springvorm en bak het biscuit 30 minuten in het midden van de oven tot het gaar en goudbruin is. Laat de cake volledig afkoelen en snijd hem vervolgens in drie even dikke plakken.
  • Klop voor de mascarponeroom 500ml slagroom met de mascarpone en poedersuiker stevig.
  • Smeer het grootste deel van de mascarponeroom op de onderste plak van de taart. Verkruimel hier een stuk of drie Bokkepootjes overheen.
  • Leg de middelste plak cake op de mascarponeroom en smeer hier de vlaaivulling over uit. Dek de taart af met de derde plak cake.
  • Smeer de mascarponeroom die je nog over hebt langs de zijkanten en over de bovenkant van de taart. Zet Bokkepootjes langs de rand van de taart omhoog. Dankzij de mascarponeroom blijven deze plakken.
  • Zet de taart in de koelkast terwijl je de ganache maakt. Doe dit door de overige 150 ml slagroom te verwarmen. Haal de pan van het vuur zodra de slagroom warm is en smelt de melkchocolade al roerend in de slagroom. Laat de ganache even iets afkoelen zodat deze wat dikker wordt.
  • Haal de taart uit de koelkast, schenk de iets afgekoelde ganache over de bovenkant en zet de taart terug in de koelkast net zolang tot de ganache is opgesteven.