Ga terug
+ servings
Cheesecake zonder geraffineerde suikers
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Vanille cheesecake zonder geraffineerde suikers

Porties: 1 taart (24 cm)

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 100 gr havervlokken
  • 50 gr geraspte kokos
  • 1 el honing
  • 2 kneepjes SPLENDA Stevia - vloeistof

Voor de cheesecakevulling:

  • 600 gr naturel roomkaas - suikervrij
  • 125 gr crème fraiche
  • 100 gr SPLENDA Stevia - kristalpoeder
  • 1 vanillepeul
  • 1 el maïzena
  • 3 eieren
  • 1 eidooier

Aardbeiensaus:

  • 250 gr aardbeien - diepvries is prima
  • 1 el citroensap
  • 50 gr SPLENDA Stevia - kristalpoeder

Instructies

Voor de cheesecake:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen goed in.
  • Doe de havermout in een kom en voeg hier de kokosrasp, honing en SPLENDA Stevia vloeistof aan toe. Schep alles goed om en schep het geheel vervolgens in de springvorm.
  • Verdeel de bodemmix over de bodem van de springvorm en duw dit goed aan met je handen. Bak de cheesecake-bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven voor.
  • Haal de springvorm na het bakken van de bodem uit de oven en draai de oven terug naar 150°C (boven- en onderwarmte). Zet ook direct een schaal met water onderin de oven of voeg een beetje stoom aan de cabine toe wanneer je een stoomoven hebt.
  • Doe de roomkaas, crème fraîche, SPLENDA Stevia kristalpoeder, vanille en maïzena in de kom van de keukenmachine en klop het geheel romig.
  • Voeg vervolgens een voor een de eieren en tot slot ook de eidooier toe. Roer de eieren rustig door het cheesecakebeslag tot een klontvrij mengsel.
  • Stort het cheesecakebeslag in de springvorm, strijk de bovenkant glad en bak de cheesecake boven het waterbad in de voorverwarmde oven in 70 minuten gaar.
  • Zet de deur van de oven op een kier en draai de oven uit. Laat de cheesecake een uur in de oven afkoelen en vervolgens volledig op het aanrecht.
  • Laat de cheesecake een nacht in de koelkast opstijven.

Aardbeiensaus:

  • Doe de aardbeien samen met het citroensap en de SPLENDA Stevia kristalpoeder in een steelpannetje. Breng het geheel aan de kook en kook het op laag vuur tot de SPLENDA Stevia kristalpoeder volledig is gesmolten.
  • Pureer de aardbeien met behulp van een staafmixer en haal de aardbeienpuree door een zeef.
  • Zet de aardbeiensaus in de koelkast om volledig af te laten koelen en schenk hem vervolgens over de cheesecake.

Notities

*Deze cheesecake is 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eventueel kun je hem zonder de saus ook invriezen, dan is de cheesecake 3 maanden houdbaar. Laat de bevroren cheesecake 24 uur in de koelkast ontdooien.