Ga terug
+ servings
Hush puppies met garnalen
Recept afdrukken
No ratings yet

Hush Puppies met garnalen en remouladesaus

Porties: 25 stuks

Ingrediënten

Voor de hush puppies:

  • 125 gr fijn maismeel
  • 125 gr tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl suiker
  • 250 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 200 gr cocktailgarnalen
  • 25 gr ingelegde jalapeños
  • 50 gr maiskorrels

Voor de remouladesaus:

  • 3 el mayonaise
  • 2 el zure room
  • 1 teentje knoflook
  • 2/3 augurkjes - fijngesneden
  • 1 el kappertjes
  • verse bieslook - fijngehakt
  • verse peterselie - fijngehakt
  • citroensap
  • peper en zout

Instructies

  • Roer voor de remouladesaus de mayonaise met de zure room, knoflook, augurkjes, kappertjes, bieslook en peterselie. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Meng in een kom het maismeel met de bloem, bakpoeder, suiker en wat zout. Voeg de karnemelk en het ei toe en klop dit even kort tot een beslag.
  • Doe dan de garnalen, jalapeños en maiskorrels in de kom en roer het geheel goed door tot alle ingrediënten zijn gemengd.
  • Breng in een geschikte pan zonnebloemolie naar een temperatuur van 160°C of gebruik een frituurpan.
  • Schep steeds een lepel van het hush puppies-beslag in de hete olie en frituur dit in 2-3 minuten goudbruin.
  • Laat de hush puppies uitlekken op een vel keukenrol en serveer ze vervolgens direct.