Go Back
5 van 2 stemmen

Paksoi & bosui-stamppot met oosterse varkenslapjes

Porties4 personen

Ingrediënten

Voor de Oosterse varkenslapjes:

  • 500 gr varkensfiletlapjes - in reepjes
  • 1 tl chilipasta - of 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 cm gember - fijngehakt
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl mirin
  • 1 el sojasaus

Voor de stamppot:

  • 1 kg kruimige aardappelen - geschild en in stukken
  • 1 1/2 struik paksoi - in reepjes
  • 2 bosuitjes - in grove stukken
  • 1 teentje knoflook - in plakjes
  • 1 cm gember - geschild
  • 150 ml volle melk
  • 50 gr boter

Om het af te maken:

  • gefrituurde uitjes
  • geroosterde sesamzaadjes
  • 2 bosuitjes - in ringetjes

Instructies

  • Roer alle ingrediënten voor de vleesmarinade door elkaar en schep hier de in reepjes gesneden varkenslapjes door. Dek de kom af en zet het vlees minimaal 2 uur in de koelkast om te marineren.
  • Was de aardappel onder de koude kraan en zet deze in een ruime pan met water. Breng het water aan de kook en kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet ze af.
  • Was de paksoi onder de koude kraan en laat deze uitlekken.
  • Doe de melk samen met de boter, in stukken gesneden bosui, de plakjes knoflook en het stuk gember in een steelpannetje en verwarm dit tot de boter is gesmolten. De smaken van de bosui, knoflook en gember trekken nu in de melk.
  • Bak de gemarineerde varkenslapjes in een koekenpan in 10 minuten gaar.
  • Stamp de gaar gekookte aardappelen fijn en schenk hier de gesmolten boter en melk bij. De bosui, gember en knoflook gooi je weg. Roer alles goed door tot een smeuïge aardappelpuree.
  • Voeg de rauwe paksoi aan de aardappelpuree toe en roer dit goed door.
  • Schep de Paksoi-stamppot op borden en verdeel hier de ringetjes bosui overheen.
  • Schep de Oosterse varkenslapjes op de stamppot en maak het hele gerecht af met gefrituurde uitjes en geroosterde sesamzaadjes. Mocht je dit lekker vinden dan kun je er nog wat chilisaus overheen sprenkelen.